Wat ga je leren? 

Na deze workshop weet je alles over kimchi en hoe jij thuis zelf de lekkerste kan maken. Maar dat niet alleen. Je leert wat kimchi nou eigenlijk is, waar het vandaan komt (spoiler: Korea) en welke tradities er bij het eten van kimchi horen. Maar deze workshop gaat over meer dan kimchi alleen. Je leert de basics van fermentatie – wat zijn melkzuurbacteriën en waarom wil je die?!- en natuurlijk leer je proeven! 

Wat ga je doen?

Kimchi maken van begin tot eind! Van het snijden van de groenten tot het maken van de ‘kimchi-marinade’ en het vullen van je eigen pot.

Wat neem je mee?

  • Een (herbruikbare) pot met je eigen gemaakte kimchi
  • Een recept met uitleg, inclusief tips & tricks om thuis ook foutloos je eigen kimchi te maken

Hoe ziet het programma eruit?

Een kimchi-workshop duurt zo’n 2-3 uur, afhankelijk van de locatie, deelnemers en wensen. We beginnen met 30-45 minuten deep dive in kimchi-theorie. Daarna gaan we aan de slag met snijden, mengen, kneden en vullen. Daar ben je zo’n 45 – 60 minuten zoet mee.

Good to know

We maken tijdens de workshop in principe cheasik baechu kimchi, dat is de vegan variant op de classic kimchi van chinese kool. Wil je heel graag een andere variant maken, vraag dan gerust naar de mogelijkheden!

Schrijf je gelijk in!

Bedrijfsuitje of workshop op locatie?

Scroll naar boven